среда, 18 января 2023 г.

Պատրաստում ենք Քյալագոշ


Ազգագրական ստուգատեսի շրջանակերում որոշեցինք, որ մեր խոհանոցային գործունեությունը կապվելու է ազգային խոհանոցի հետ։ 
Շատ դժվար է ընտրել, թե ինչ պատրաստել , որ և՛ հեշտ լինի, և՛ սննդարար , և՛ հարմար սովորողների խմբի հետ պատրաստելու համար։ 
Քյալագոշը Սյունիք աշխարհում տարածված և հեշտ պատրաստվող կերակրատեսակներից է։ Այն շատ հեշտ է պատրաստվում, քիչ բաղադրիչներ են պահանջվում և շատ-շատ համեղ է։ 
Բաղադրատոմս՝
  • ոսպ
  • չորաթան
  • սոխ
  • ուրց
  • չորացրած լավաշ
  • ալյուր
  • ձու
Անհրաժեշտ է առանձին խաշել և պատրաստել ոսպը։ Այնուհետև , ինչպես սպասի դեպքում, պատրաստել չորաթանը, որ եռա; Առանձին պատրաստել առատ սոխառած, որի վրա փշրել չորացրած ուրց։
Ափսեի մեջ փշրում ենք չոր լավաշ, վրան լցնում ոսպ, սոխառած և տաք չորաթանը։ Տաք թանից լավաշը փափկում է և հաճելի համ է ստանում։ 
Պիցցային և այլ ազգերի գրավիչ անուններով ուտեստներին զուգահեռ կարևոր է վերհանել նաև մեր մոռացված կամ քիչ պատրաստվող ուտեստները։ 
Համեղ էր ստացվել։ 
Տեսանյութը՝ Հայկ Աղլամազյանի ․ տեսնայութում կարող եք մանրամասն տեսնել պատրաստման ընթացքը։ 





Комментариев нет:

Отправить комментарий